Gurmanske palačinke

Nadev: 300 g pilećeg belog mesa ili junetine iseckaj sitno, 1 glavicu crnog luka, 3-4 cena belog luka, 1 papriku i sve stavi u jednu posudu, nailij sa malo vode, malo,malo maslinovog ulja, vegete po ukusu, bibera i ostavi da se krčka sve dok se voda ne ukuva. Kada se voda ukuva, skloni sa vatre i ostavi da se nadev malo prohladi i onda dodaj pola pavlake i malo naseckanog peršun lista.
Svaku palačinku filuj ovim nadevom, pospi sa malo kačkavalja ili parmezana i ređaj u pouljenu tepsiju (đuveč ili vatrostalnu činiju). Najbolje da su u jednom redu. Odozgo ih premaži sa 1 umućenim jajetom i pola pavlake.
Sve zapeci u rerni,a kad se napravi rumena korica pospi sa jos 100 g narendanog kačkavalja i vrati još koji minut da se istopi.
Ja ih serviram na listu zelene salate i prelijem ih obavezno sa malo kečapa.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home