Friday, September 01, 2006

Gurmanske palačinke

Ispeci 10-tak palačinki.

Nadev: 300 g pilećeg belog mesa ili junetine iseckaj sitno, 1 glavicu crnog luka, 3-4 cena belog luka, 1 papriku i sve stavi u jednu posudu, nailij sa malo vode, malo,malo maslinovog ulja, vegete po ukusu, bibera i ostavi da se krčka sve dok se voda ne ukuva. Kada se voda ukuva, skloni sa vatre i ostavi da se nadev malo prohladi i onda dodaj pola pavlake i malo naseckanog peršun lista.

Svaku palačinku filuj ovim nadevom, pospi sa malo kačkavalja ili parmezana i ređaj u pouljenu tepsiju (đuveč ili vatrostalnu činiju). Najbolje da su u jednom redu. Odozgo ih premaži sa 1 umućenim jajetom i pola pavlake.

Sve zapeci u rerni,a kad se napravi rumena korica pospi sa jos 100 g narendanog kačkavalja i vrati još koji minut da se istopi.

Ja ih serviram na listu zelene salate i prelijem ih obavezno sa malo kečapa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home