Saturday, September 09, 2006

Oslić a la bakalar

Potrebno je oko 1 kg oslića ili bilo koje druge plave ribe (najbolje već isečene filete), 2-3 krompira, praziluk, 2-3 sargarepe, 3-4 čena belog luka, lorber list, biber, vegeta, peršun list, malo maslinovog ulja i 2dl belog vina. Povrće očisti i iseci na krupnije komade po želji (ja krompir sečem na kriške,a šargarepu i luk na kolutiće). U nekoj dubljoj posudi (po mogućnosti vatrostalna činija) ređas jedan red povrća, jedan red ribe, dokle god imaš materijala. Naravno, svaki red pospeš začinima. Na kraju naliješ vinom, maslinovim uljem i sa malo vode tek da tečnost pokrije povrće i ribu. Pečeš sve u rerni oko 35 min. na temperaturi od oko 180-200 C. Preporučujem belo vino uz to i eventualno tarator sos (majonez, krastavčići, beli luk i mirođija), ali možeš iI da napraviš neku salatu po svom izboru.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home