Tuesday, January 19, 2010

Piletina sa limunom

Dublji tiganj namazati sa malo ulja, složiti pileće batake i karabatake (može i belo meso, ali je meni u ovoj kombinaciji ukusnije meso sa koskom). Oprati 2 limuna, i sa korom ih iseći na kolutove - nemojte mnogo tanko, oko 5-6mm je super. Ubacite u tiganj sa piletinom. Dodajte so i biber, nalijte sa čašom vode i dinstajte. Nemojte poklapati tiganj. S vremena na vreme okrenite meso i eventualno dolijte još vode. Kad procenite da piletu treba još 10-tak minuta, na svaki komad sipajte po kašiku meda i još jednu preko, što bi se reklo "za tiganj" . Posle 5 minuta okrenite piletinu i dodajte đumbir. Osavite na slaboj vatri, da se sos zgusne.
Prijatno !

1 Comments:

Blogger emo_serpica said...

Svi su ti recepti sa piletinom odlični! Još kad dođu sličice... Jedva čekam :)

11:28 AM  

Post a Comment

<< Home