Thursday, September 21, 2006

Piletina na brazilski način

Potrebno: piletina (po želji delove i količinu), so ili vegeta, 1 pivo, pola pavlake, supena kašika majoneza, biber i beli luk (2 do 3 čena).
Priprema: Skini kožu sa piletine, usoli ili utrljaj vegetu (ako pripremaš belo meso, napravi šnicle) i ostavi meso da odstoji u frižideru 30 min.
U nekoj dubljoj činiji pomešaj pavlaku, majonez, biber i sitno iseckan luk, a zatim svako parče mesa uvaljaj u ovaj umak i ređaj u pleh (idealno bi bilo da imate zemljani sud, ali može i vatrostalni pekač ili pleh sa većom dubinom). Meso prelij sa 1\2 piva, a ostatak ćeš dodavati u toku pečenja. Pleh prekrij folijom i peci meso, prvih 20 min. na 150 stepeni, a onda ga otkrij i peci na 200 C još nekih 20 min. (dok ne porumeni).
Preporučujem kuvani pirinač sa malo bibera i vegete kao dodatak uz piletinu i belo vino!!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home