Saturday, October 14, 2006

Meksička pizza

Testo: U 2 dl mlakog mleka staviti jedan ceo kvasac, 1 kašičicu šećera, pa kad kvasac nadođe, dodaj 2,5 kašike maslinovog ulja i 1,5 kašičice soli. To sve zamesi sa 400 g kukuruznog brašna. Dobićeš testo kao za keks, ne razvlači se, već rukama lepi u jednu veliku limenu tepsiju. Napravi mu visoke ivice i viljuškom utisni stranice kao za pitu. Ostavi ovako u tepsiji nekih 20-tak minuta. Za to vreme možes da napravis sos: crni luk krupno sečen izdinstati na vodi, dodati 4-5 paradajza sečenih na krupne kriške, kada se tečnost ukuva, dodati soli po želji, bibera, čili ili ljute mlevene paprike, malo origana i bosiljka. Ovakvim sosom premaži pizzu, a u nedostatku vremena može poslužiti i ljuti kečap. Preko toga ređaj kulen (oko 100-150 g) ili bilo koju drugu začinjeniju kobasicu, zatim malo sitno seckane zelene paprike i jedno umućeno jaje. Pizzu peci na što većoj temperaturi u prethodno zagrejanoj pećnici. Pred sam kraj, izvadi je i pospi narendanim kačkavaljem i vrati je na jos 2 min.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home