Tuesday, October 17, 2006

Govedje snicle u sosu od paradajza

Potrebno je: ¼ kg govedine od buta, 100gr kackavalja, 2 kasike pirinca, 1 glavica luka, 2 kasike kuvanog paradajza, ¼ l supe ili bujona, malo ulja, soli, bibera i persun lista.

Meso iseci na tanke snicle i izlupati,posoliti i pobiberiti. Pirinac skuvati da bude skoro mekan, procediti i pomesati sa struganim kackavaljem, sitno seckanim persunom i posoliti po ukusu. Svaku sniclu nadevati ovom smesom, zaviti ih kao sarmu i vezati koncem ili zakaciti cackalicom, pa ih proprziti na vrelom ulju da porumene.
U vatrostalnom sudu isprziti crni luk seckan na rebarca, dodati paradajz(ja uvek dodam vise nego sto u receptu pise), naliti bujonom i staviti snicle u ovaj umak. Krckati na tihoj vatri dok meso ne bude sasvim mekano.

Prijatno

0 Comments:

Post a Comment

<< Home