Tuesday, January 19, 2010

Cheese cake

Sastojci: 250gr brašna, 120 gr maslaca, 3 jajeta, 450gr mladog neusoljenog sira, 120gr šećera, 80gr šećera u prahu, pomorandža, limun i prstohvat soli.
U mikseru se izmešaju brašno, so, jedno jaje i 60gr šećera u prahu dok se ne dobije glatka masa.Ovo testo se uvije u foliju i ostavi se pola sata u frižider. Posebno se izmiksira mladi sir, strugana kora pomorandže i limuna, šećer i 2 jajeta tako da se dobije homogeni krem. Ohladjeno testo se istanji u krug i njime se obloži okrugli pleh pečnika 20cm, dno izbockati viljuškom i preko testa sipati pripremljen krem od sira. Peče se 40min na 200 stepeni C. Kada se prohladi, izvadi se iz pleha, pospe se šećerom u prahu i ukrasi kandiranim voćem ili čokoladom. Prijatno!
Cheese cake
(praktičan recept sa našim sirom)
Pre par dana bili smo na rođendanu kod brata od ujaka i ujna nam je pripremila ovaj Cheese cake. Recept je nabavila iz dobro poznate poslastičarnice iz Pančeva i stvarno je izuzetno ukusan....a recept ću podeliti sa svima...
Podloga:300gr mlevenog plazma keksa, 90gr maslaca i sok od narandže ili mandarine po potrebi. Maslac omekšati i pomešati sa keksom i sokom i obložiti kalup od 26cm.
Krem od sira: 2 ABC sira od 200gr, 10 kašika šećera u prahu umutiti i dodati sok od 1 limuna. Posebno umutiti pola litre slatke pavlake, 1 kesicu krem fixa i 1 kašiku šećera, a onda sve sjediniti u jedan krem. 2 želatina pripremiti prema uputstvu i kada se prohlade dodati u krem. Gotov krem staviti preko podloge.
Preliv od voća:600gr mešanog voća po želji, 6 kašika šećera i 2 želatina pomešati i staviti preko torte....ovaj preliv i nije bio previše želatinast, ali je bio neverovatno ukusan i cureo je pri sečenju, ali verujte to je samo pobudilo apetit i dalo još lepši izgled kome nismo mogli da odolimo.
p.s. Ujna me je posvetovala da obavezno mutim slatku pavlaku srednjom brzinom da se ne bi razbila u puter i surutku.

4 Comments:

Blogger emo_serpica said...

Ne mogu da verujem! Pa gde si ti, Olja? Lepo je da si ponovo sa nama. Radujem se i željno čekam tvoje recepte :)

6:26 AM  
Blogger Olja said...

Hvala Konačno da dobijem taj ADSL u novoj kući. Uskoro stiže gomila novih recepata, pokušaću da sve i uslikam.Pozdrav

7:21 AM  
Blogger Olja said...

Hvala Konačno da dobijem taj ADSL u novoj kući. Uskoro stiže gomila novih recepata, pokušaću da sve i uslikam.Pozdrav

7:21 AM  
Blogger Olja said...

Umesto ABC sira, koristim Šabački Sirko ili Imlekov sitan sir već duže vreme i ukus je savršen:)))

11:33 AM  

Post a Comment

<< Home