VINSKI KUGLOF
Sastojci:
- 250 g margarina
- 220 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 250 g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 žlica kakaa u prahu
- 100 g čokoladnih mrvica
- 1 dcl crnog vina
- 4 veća jaja
- šećer u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 180stepeni.
Razmekšajte margarin i penasto ga umutite s šećerom i 4 žumanca. Dodajte vanilin šećer, 1 dcl aromatičnog crnog vina i kasiku kakaa - i dobro izmešajte. Uz mešanje, postepno dodajte kašikom i brašno s praškom za pecivo.
U testo dodajte 50 - 100 g čokoladnih mrvica. Ja sam stavila mrvice koje se koriste za dekoraciju torti, ali možete dodati i smrvljenu čokoladu za kuvanje ili čokoladne bombone. Mrvice ćete lagano umešajti u testo kada budete dodavali belance.
U ovoj fazi vam se testo može učiniti prilično gustim - , bez panike! - ovo je ipak testo za kuglof, a ne klasični parišpan za tortu. Normalno je da tijesto bude gusto.
Od 4 belanca napravite čvrst sneg, pa ga lagano umešajte u testo zajedno sa čokoladnim mrvicama. Belance umešajte ručno, varljačom.
Kalup za kuglof namastite margarinom i pospite brašnom. U kalup istresite smesu i rasporedite je varljačom.
Kuglof stavite peći u prethodno zagrejanu rernu na 180 st. - otprilike 50-60 minuta.
Kuglof pospite šećerom u prahu prije serviranja.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home