Wednesday, August 27, 2008

Knedle sa šljivama

Potrebno:1kašika margarina, 700gr brašna, 1kg krompira, 600-700gr šljiva, 200gr prezli, 5 kašika ulja, 3 jaja, šećera i cimeta po ukusu.
Oljuštiti krompir i obariti ga u slanoj vodi. Obaren krompir procediti i izmiksati kao za pire krompir, dodajući mu kašiku margarina dok je još vruć. Ovako pripremljen krompir ostaviti da se potpuno ohladi. Kada je krompir ohladjen, dodati jaja i mutiti dok se ne dobije potpuno glatka masa, pa onda postepeno dodavati brašno i mesiti rukama dok god testo ne prestane da se lepi za ruke. Radnu površinu pospite brašnom, pa premesite testo još malo. I testo pospite brašnom pa ga, koristeći oklagiju, razvijte na oko 1cm debljine. Isecite testo na kvadrate dovoljno velike da se
u njih može zaviti šljiva. Napravite rukama oblik knedle. Napravljene knedle puštajte pažljivo u ključalu vodu. Knedle kuvati oko pola sata, odnosno dok ne isplivaju na površinu.
Skuvane knedle uvaljati u pepržene prezle.
Priprema prezli: dobro zagrejte ulje, dodajte prezle i pržite dok ne potamne, dodajte šećer i dobro promešajte. Po želji, možete dodati cimet ili vanil šećer.

2 Comments:

Blogger Olja said...

Kome je ovo previše komlikovano može da pogleda detaljno objašnjenje recepta sa slikama na www.becook.com, tražeći baš ovaj receprt. Prijatno

11:50 AM  
Blogger Unknown said...

i like......

8:08 PM  

Post a Comment

<< Home